McCat Followers

Friday, August 19, 2011

McCat Jr suka bau mint tp McCat Twin suka mkn roti

Gwe ada 2 ekoq kucing yg xda la chumil mn..biasa ja...tp yg buat diorg chumil ialah each of them ada special characteristics. McCat Jr. sgt tajam hidungnya. Pantang bau mknn laju ja dia dpt detect even gwe semunyikn dlm almari...yaaaaa almari...ala..gwe tau owner kucing mn2 pon mesti kdg2 terpaksa semunyikn something dr kucingnya di tempat pelik2 sbb depa dapat detect laju ja...

McCat Jr ada good of sense of smell. Dia amat peka pada hmpir semua bauan even dr sumber bkn mknn. Dia responses pada spices, perfume, my socks (ahaha), my sweat clothes, my shoes, sayuran (!!), tp dia x thn bau bawang...berciciran dia lari klu terbau. Paling menariknya dia sgt teruja pada bauan mint...cthnya gwe ada habit mkn mint chewing gum so dia akn mai kat gwe n smell my mouth n kiss it...then klu i bg chewing gum tuh dia akn syok smelling. analgesic balm yg mint tuh lg dia suka. Dia sampe tergolek2 bau n rubbing cheek dia pada tmpt yg gwe sapu balm tuh. Kesyokkan haiwan pada bauan dinamakan euphoria. 

Lada kering pon dia layan bau

Tp sebaliknya berlaku pada McCat Twin, dia ni xda response langsung pada mn2 bauan selain drpd mknn. Tp yg pasti dia suka mknn berasaskan roti, peanut, mushroom soup,cereal and dairy product. Klu gwe mkn mesti dok menempel nk ckit. Klu McCat Jr plak dia langsung x berminat. Some more McCat Twin ialah predator yg excellent. Klu kasi dia kuar kompem p tngkap burung bagai. Mungkin krn dia ni dibesarkan olh ibunya yg merupakan stray cat so dia diajar utk mencari mknn snirik. Klu McCat Jr. gwe yg raised dia so dia pandai cari mknn dlm bekas mknn n periuk ahaha

McCat Twin and his trophy..anyway gwe telah menyelamatkan birdy ni dr d mkn okies

Bagi gwe adalh penting utk setiap cat owner mengenali characteristics setiap kucingnya coz ini sgt membantu dlm maintaining their self care and welfare. And uols akn tahu condition apa yg terbaik dlm menjaga mereka. So take care ur cat sebaik-baiknya jgn asal semborono ja okiess

..

..

3 comments:

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...

hahaha.. kucing kene selamatkan menu dr dimakan org lain..serius giler muka dia..

SELAMAT BERPUASA

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

ctpayong said...

Bismillah.

Betollah, si Tebot@Teby, mmg terror deria bau even kalau kakCT sangkut kat tempat tinggi pun dia boleh tahu kecuali kalau simpan dlm freeze. CikTam pulak, pandai bau susu. susu biasa tak dijilatnya. kalau susu kambing, habis licin macam kena cuci piring tu...aiyaaa...mahal susu kambing tu kemain lagi.

meowwmania said...

betol betol..setuju!

kalau ada sploh hekor kucin mmg akan ada sploh perangai yg boleh membuatkan kita pengsan! :D

Post a Comment