McCat Followers

Thursday, January 13, 2011

Segmen BEN ASHAARI BUAT BLOGGER BARU (2011)



Aisehh...besh betoi segmen Mr.Ben ashaari..kene plak time mlm2 x leh tdo neh...b4 dis I join segmen madah pujangga dier...skrg dia wat segmen khas utk new blogger baru mcm I neh....


So dr Mr.Ben soh nyatakan knp I wat blog


The answer: 


The main purpose is to share info about cats (=^_^=)....anything especially on their husbandry, health, behaviour and welfare. 


I realize rahmai org bela kucing but they kurg tau pasai cara2 menjaga kucing....even on basic things. I juga ialah mau encourage people mengambil berat pasai kucing2 yg liar n bernasib malang agar mereka memahami situasi kesukaran kucing2 ni...(owh plez x thn tgk org layan stray cats dgn kehjam!)


Another thing ialah utk promote home based cat boarding service I, tujuan I wat service ini ialah mau membantu mereka2 yg outstation ka...holiday ka..bz keja ka...yg terpaksa meninggalkan kucing2 mereka...so cian la kucing tuh...x kan la nak p biaq kebuluq berhari-hari....anyway idea mau wat service ni dtgnya  dr mslh I sdiri yg bila kene wat research kat zoo ja biasa amik sebln lebey, so slalu dok sakit kapla nak suh sapa take care my McCat. Dan memandangkan my study ialah on animal behaviour...so dgn dikelilingi kucing2 membolehkan I menambah ilmu mengenai behaviour mereka. hohoho


Blog yg wajib I singgah setiap hari?


The answer:
  1. Pepagi nak bekpes kat student room mesti mkn smbil baca Ohbulan! sbb gossip artis ni bacaan yg x pyh guna otak sgt ahahahaha santai beb~
  2. Of course la blog Ben Ashaari sbb entri dia simple n padat...(maklumlah student kan slalu baca jurnal so x larat r nk baca benda lain pjg berjela)
  3. Oh!tidak sbb byk benda klakor n pelik kat situ...tp x brp bernas mau d baca time bekpes sbb kdg2 ada pic org mampuih ahahaha...
  4. Blog ex-roomate time matrix iaitu Kak long aka Azwin...sbb dia pon baru wat blog..so bg sokongan moral la ahaha...pastu dok sebok2 kat dia r besh
  5. Blog my superduper bestfren sejak undergradute....Asilah... dia skrg d hometown nya di sabah sejak bis degree...disbbkn persahabatan kami dipisahkan olh laut china selatan..so antara cara nk tau perkembgn dia slalu I dok stalker blog dia ahahaha
Mmg still byk lg la pasai blog ni I x brp tau..but still learning....apa yg terkilan ialah time baru happy2 wat blog bad thing happened plak dimana my precious cat yg I guna namanya sempena blog ni hilg dari veterinary clinic. Mmg sgt2 frust la...sbb ada my personal history related with him dimana melibatkan asal-usul timbulnya nama McCat. But later la I story ahahaha....smpe siang td I still dok lekat2 notice missing McCat. Org area situ dah naik knl muka gwe...ahaha...eleh pa gwe kesah...bkn slalu dpt korg tgk awek chumil dok mengagau tmpl notice kucing hilang...gihtuh~~~

McCat yg hilang Uhuhuhkkk (T^T)



Perancangan seterusnya ialah mau bikin video about behavioural enrichment for cats...tp still cari masa lapang utk tuh..ahaha....gwe tgh sakit kapla ni mau persiapan ke zoo hulalala

Alrite ler...smpe cni jer la entri ni...wat pon sementara tggu McCat Jr. tdo....ni kang klu dia nmpk I x tdo g mula la dia mengila balik.....anyway thanks kpd Mr. Ben yg menghasilkan segmen ni...all the besh la Mr.Ben


Syysss McCat Jr. tito dah...blik2 kat bag laptop gwe..dah la sama hitam silap hb terbw skali p U sok kang

25 comments:

zaMir said...

suke kucing jugak!!!
haha...=)

Lulu caldina said...

semoga terus berjaya dalam duni blog eh..

Cik Ila said...

dtg sini follow..
salam perkenalan..:)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

salam kenal...
dtg dr blog Ben...folo sini jg...8

syafiq ariffin said...

follow sini

Pembawa_Wacana said...

Rajin-rajin la menegur Bro Ben..:)

misz sheyla said...

visit :)

happy blogging....

Faztee Danisha said...

slmt b'blog..bnyk nye cat..geli kucing..

Shahazrin said...

salam..datang dari blog BA.. dah follow..follow balik nanti yer...

aNNa maRdHiaH said...

http://farhanamardhiah.blogspot.com/

hye .. anna dtg ziarah and follow . follow me back k .

teha_sheweet said...

hye.. teha singgah sini.. teha jenguk melalui blog abg ben.. teha nak ucap selamat menjadi blogger yang hebat k.. jom lah datang blog teha..
http://worldteha.blogspot.com

Ask said...

Salam..
Anak Mak dtg berziarah~
Happy blogging.. Btw.. i follow..
Sila la dtg jenguk "Aku Anak Mak"..

http://renunganask.blogspot.com

Sunah Mohammad said...

salam kenal~ teruskan ngeblog ye~ ;)

Abhamz said...

salam, singgah kat blog menarik ni...tahniah krn berjaya mjadi pilihan En Ben....

Mish Sya said...

Selamat berblogging :)

azwinhamdan said...

wah, farah. dah meriah dah.
baru ada rasa seronok berblogging.
teehhheeee

McCat said...

ahaha...yup..blh ketagih woo cik awin oiii...

yayalya said...

salam singgah dr blog abg ben...
waaa peminat kucing!! sama lah kita... hihihi
jemputg dtg ke rumah sy ya... er my blog :)

McCat said...

thanks uols....keep on follow mengfollow antara satu sama lain okiesss

Azrul Hisham said...

salam ziarah dari blog ben :)


Jom guling-guling disini pula:

Azrul Hisham -My Real Life

McCat said...

helo azrul...thanks for visit...oret I akn berguling-guling d blog u plak smpe ttdo ahaha

DeCrewz said...

Gud luck in blogging world gurlz..

McCat said...

DeCrewz: thanks fren :-)

Stacie Willter said...

Hi...semua
Seronokkan blogger ni.

Stacie Willter said...

Saya pun suka kucing...

Post a Comment