McCat Followers

Tuesday, January 11, 2011

McCat Jr. first appearance..it all about black..and AJL25??

Night of 9/01/2010....Jom tonton AJL25!!!   I and my three other fren went to Village view di Jalan Reko Kajang. Intentionally utk tonton AJL25...Faizal Tahir!!!! so about half past 8pm dah ready dah kat restoran tuh...mkn grilled chicken chop lagi ahahaha....AJL25 start jam 9pm kan..so b4 that layan r berita bulletin smbil melantak n gossip2 bersama member...later 2 of my fren mau chow awai2 sbb ada benda nak kasi setel. tinggallah me n my fren Amal. Tbe2 my fren name Nastura muncul tibe2 n bagi sekoq kitten kat I. Dia kutip time p byr mknn dia. Kitten nih gelap gulita gihtu...dah la lampu restoran malap2..tgk muka dia pon x nmpk ahaha

Ada nmpk?? ada...ada???? oppss nmpk sgt meja makan I bersepah dgn tisu...ahah telah menyalah gunakan tisu sewenang-wenangnya

AJL25 kali ni mmg membusankan diriku...pengacara Faizal, Cheryl and Ally mmg I rs x besh eh..lawak asyik x menjadi ja...persembahan artis mcm Shahir, Hafiz and juara AJL25 pon rasa ngantok tonton...tp persembhn Shahir time ending ada bikin ku terkesima gak la ahaha...n suara Nasha Aziz bersajak bikin gwe rasa annoying dowh!

so nak hilgkan bosan I played with the kitten lah...puas dia golek222 pastu dia tdo plak kat pangku I...terjatuh hati plak sama kitten gelap gulita ni...sib baik dia tdo time Faizal Tahir nyanyi lagu Hanyut...leh r terlopong sat tgk nguahaha

Kitaorg chow awai la dr restoran seblm result kuar sbb buhsan gila dah...n I plan nak kipnap kitten tuh...so tnya la waiter kat situ leh amik x kitten tuh..mn tau tuh depa jaga ka....so depa kasi bw balik..gwe pon wat muka slumber tp ttp cun hangkat kitten tuh smbil org lain pandang pelik...anyway most org2 sekeliling mmg dah prasan I dok lama main dgn kitten tuh...time nak masuk keta...I ckp dgn Amal nama dia ialah McCat 2011...then Amal ckp McCat Junior..so i pon cdg just namakan dia McCat Jr.

Luckly la McCat punya cage still kat bonet keta..so bubuh ja kitten tuh dlm cage tuh...I singgah 7eleven on da way blik tuh..mau beli mknn utk kitten baru uhu...kuar2 7eleven dgr keputusan AJL25 mau d umumkan dr kedai mamak kat seberang jalan...so me n Amal stay sat r...1st umum persembahan terbaik....Faizal Tahir!!!.....oooo....i loikee.....then suara terbaik...Hafiz?....gwe dah bengkek dah time tuh...then 3rd and 2nd place...finally....Juara AJL25......Ana Raffali....????? WHAT??? mmg x puas hati gillaaaaaaaaaaa......lagu x besh...maybe lirik dia bagus tp melodi dia pon x hbt mn..persembahan biasa2 ja...tp bak kata juri...lagu dia ada kelainan....bg I la...even lain pon..adakah dia sebaik atau terbaik dr lagu2 yg bertanding?? apa pon dah dia menang kan...dah dpt $$$ lg gihtu ahaha...even org lain bantah pon...mesti dia ckp...aku dah menang so?...lalalala....

ahaha oret..berbalik pada McCat Jr. tuh...so disbbkan dia baru lg kat rmh I, mlm ni I kurung dia dlm cage spy dia x poo and pee merata-rata...n sbb xmo dia rasa tkt i letak cage dia sblh tilam (I xda katil ok...tido atas tilam single ja...ala2..japan gituh)..McCat Jr. ni baik btoi..xda pon bising2 ka...dia tgk I tido dia pon tdo skali..lgpon dia dah kekenyangan...

Next day nya I p UPM dgn membiarkan dia dlm cage...risau klu dia blh terlepas dr rmh...lgpon dia still new...n mau dia biasakan dgn sand litter....kat UPM dok teringat ja kat dia..apa la dia buat eh..nangis x dia?....so after 5pm cpt2 blik rmh..belikan new litter box untuk dia....buka pintu ja dia dah riuh nangis2...mlmnya kitorg lepak n main sama2, nmpknya dia dah familiar dgn new home dia...I bg dia toys kepunyaan McCat...tgk dia active gak ahah then kitorg tonton citer King Kong sama2....cpt ja kami mesra kan ahahahaha...

Pas dpt kuar cage McCat Jr. sgt happy..teruih ja scrathing my Yoga mat non-stop..menymbg previous artwork by McCat

McCat Jr. menghakmilik toys McCat

 Over plak dia tonton citer King Kong

Penyamaran

1 comment:

Stacie Willter said...

Comel nye kucing tu walaupun warna bulu nya hitam.

Post a Comment