McCat Followers

Thursday, December 30, 2010

When cats do the talking...McCat sila translate (=^_^=)

Mungkin kucin ni ialah jelmaan biawak kot

Aaah?? Aahh? suara mcm kartun org tua!!

ngougougou~~~!!!! aku marah ni busit sungguihhh!!!! 

Perbualan 2 ekoq kucing..utk translation sila lihat video di bawah


McCat can you swim??? McCat: dont bother to ask!! grrr

Video seorg pompuan yg ngajo kucinnya berenang...d sbbkn me xda swimming pool sbb tuh x leh ngajo McCat brenang klu x lamo dah McCat msk acara 100m kuak lentang Catlampic..x gihtu McCat




huahahaha McCat yg pas kene mandi..baru kene mandi dah glabah puyuh..ni kan mau renang2 d swimming pool

Seberapo bijak kah hengkau wahai McCat?

McCat kata otak dier beratnya 30 gram iaitu 0.9% drpd jisim badan kucin, klu manusia 2% drpd jisim badan (me punyer lbh byk dr ko McCat..of course la kan), panjang adalah lebih kurg 5 cm.

Kucing2 ni bljo secara konsep bljo dr kesilapan, imitation dan pemerhatian...bijak gak la korg ni eh..
Kononnya...kucing baka siamese ialah baka yg terbijak..kira depa blh p cari duit beli mknn sdiri gihtu?

Kucin ni mmg bijak pon...me dulu ada kucin namanya Christina Aguilera...glamer kan ahaha al-kisahnya minah sengal ni xciden..pas xciden dia lari p mn ntah blik2 ja dah sihat tp kaki kanan dia dah membengkok. alih2 dia bkn jadi KKU (kucing kurg upaya) tp jd KKA (kucing kurang asam) sbb kaki bengkoknya d jadikan pencangkuk utk membuka segala periuk belanga, pintu, tingkap hatta tupperware dimana mak cik yg dok jual tupperware pon frust kononnya tupperware dia terbahek kedap penutupnya alih2 Christina si kaki pengko dgn marvelous membuka tupperware d hdpn matonya..ni slh satu bukti kucin ni makhluk bijak...mcm2 mengkema leh buat benda2 yg kita sdri x leh jangka....


Sepintas lalu melihat kedlm pemikiran kucing

Otak kucin telah lama digunakan dlm kajian intelligence and learning ability antara cth research paper ialah Robinson (1975) Visual processing in the split-brain cat: Analysis of the single-hemisphere deficit.

Ada dilaporkan gak pentagon sdg membina sebuah mesin cat artificial intelligence..utk apa itu me x tau la ...maybe mengkema blh mengoogle utk mengetahui lebih lanjut akn hal ni

McDog Vs McCat...sapo lebey pandai?

Dlm list hewan terbihjak mengkema berada d tangga ke-5

1. Great Apes
2. Whales and Dolphins
3. Elephants
4. Parrots
5. Cats and Dogs

well...there's a lot of argument on this..cat's lover says the cat smarter than the dog while the dog's lover says vice verse 

One should understand that cats are a solitary species while dogs a social species..both have their own unique characteristics 

Kucing mempunyai kapasiti otak yg lebih dr anjing  dan juga terbahek dlm sense of hearing n smelling. Namun ini x bermakna McCat lebey bijak dr McDog..Ok~ McDog n McCat mempunyai teknik prob solving tersendiri dlm menyelesaikan masalah mengikut biology evolution mereka (antomi etc). Ada kajian menunjukkan McDog yg hidup riang ria dlm organisasi social yg bahgia lebih bijak dr lone ranger. McDog juga terkenal akn keupayaannya sbg human accompany (dog man's best fren gihtu) so mereka slalu d anggap lebey bijak. tp kucin juga terbukti blh memahami arahan dr manusia. Malah sebodoh-bodoh McCat ada sama bodonya dgn sebodo-bodo McDog. So...it is assumed both have fair intelligence cuma rahsernya McCat ni lebey susah nak d hajo...sbb depa sombong ahahaha..

so pada sapo yg dok marah kucin hangpa bodoh wat ito ini sebenonya depa ni bijak sbb bijak bikin hangpa marah muahahahha..and one thing perlu d ingat..dlm melatih kucin utk dengo ckp sgt memerlukan patient...maka berusahalah~~~

P/s: Uhhuhhuhu kan besh ada kucing sebijak Puss in boots versi Antonio Banderas...walahhh~

akan ku tawan semua hati gadis melayu 


Cer...citer..cer..citer...pasai me n my life with cats

mau cer..citer..cer.citer (pengaruh hantu kak limah sungguih)...me ni suka bangat sama kucin..sejak zaman menjadi zigot dlm perut ibu ku...masa zmn2 muda remaja kulit tegang tnpa kedutan misae dulu2 me telah bela rasa beratus kucin lew..semuanya yg asalnya d kutip o dtg menumpg d rmh atau hasil persetubuhan d luar nikah (hehe~) d kalangan kucin2 itu..dulu member2 sekolah slalu dok suh me cer..citer..pasai kucin2 me tuh sbb each kucin has their own character n history yg unik...al-kisah sbb dah terlampau byk sgt kucin yg d bela dlm satu masa...hbis dah idea mau beri nama pada kucin2 itoo...hitam, putih, belang, tompok..perhh bis dah semua koleksi common name kucing tempatan dah me pakai utk menamakan depa2 tuh...alternative nya krn takala teenager ku gemar akan artis2 hollywood...so guna pakai la nama2 depa kan..x yah nk sakit kapla dok pkir nama2 unik utk mengkema..maka ada la britney spears, christina aguilera, marcy gray, justin dan x lupa gak sbb ada musim WWF aka WWE skrg ni so adalah undertaker, the rock dan bebagai lg...syok gak bela kucin ni....depa byk telatah klakor2 blake...tp ada gak lecehnya d mn yg jantan gado sana sini, betinonya dgn penghasilan ank luar nikah yg success, berak kencing ikut kapla depa bg kucin yg x da kesedaran sivik.....well ni citer zmn2 me sekolah dok rmh r..so aktiviti menternak kucin ni mmg marvelous..bila masuk matrik ja...satu persatu kucin2 me mati n menghilgkan diri...tp kat matrik lain plak jadinya...kat saner me merembat kucin lecturer dan menamakannya Fuad...Fuad tuh menjadi kucin yg glamor d blok kediaman me...sapa x kenal Fuad yg samseng tahi kucin tuh...dgn aku2 skali dia ngap! bis matrik Fuad ni pon ku rembat bw ke kmpg halaman...mmg time tuh huru hara gak la..sbb rmh dah sedia ada dgn dominan male cat...so pilihan raya kecil kawasan kediaman me d perbaharui d mn Fuad menang kerusi terbanyak...maka bermaharajalela lah beliau...klu kat Universiti plak....me x bela mana2 kucin..sbb 1st year ada roomate yg x gemor kucin..ye la xmo la bikin hal sama org yg menci kucin...tp ada la me bg mkn kucin2 yg berkeliaran d kolej....2nd n 3rd year makin rancak me beramah mesra dgn kucin2 d kolej...ye la apa la hidup tnpa kucin...and skrg ni ...bila dah tinggal d rumah sewa...baru lah bela kucin blik..tuh pon sekoq...sbb x mampu nak tanggung bebyk kucin...yg sekoq ni namanya McCat...



Ini McCat me yg gagah..ece..ece..dia layan dumbell 8 pounds gihtu


kucin yg asalnya mana dtg ntah...tibe2 muncul kat sekitar rmh me..masa tuh umurnya baru around 3-4 months...muka sengal2 ja..dlm hati apo ko pelik nye muke mike ni..kucin spesis apa la...cian punya pasal bela la...alih2 bila McCat ni dah membeso hensem plak ahakss...beshnya dia ni..dia ni suka main kejo2 n nyorok2 dgn me...so ada la penhibur hati di kala sepi..x gitu...so skrg ni hope financial me makin marvelous...blh la tmbh koleksi kucin22 muahahah